Президентът на Перу: Ако трябва да се ваксинирам, ще ползвам китайската ваксина

Президентът на Перу Франсиско Сагасти заяви, че инактивната ваксина, разработена от компанията Sinopharm, е безопасна и ще използва тази ваксина, ако ваксинирането е необходима.

Президентът на Перу Франсиско Сагасти заяви, че инактивната ваксина, разработена от компанията Sinopharm, е безопасна и ще използва тази ваксина, ако ваксинирането е необходима. Франсиско Сагасти заяви, че ваксината, разработена от Sinopharm, закупена от Перу, е традиционен тип ваксина. Отбелязвайки, че ваксината е напълно надеждна, Сегасти подчерта, че правителството ще обясни надеждността на ваксината и необходимостта от ваксинация.
 
Сегасти обяви, че Перу е постигнало споразумение с китайската компания Sinopharm за закупуване на инактивирани ваксини и че се очаква първите 1 милион дози ваксина да пристигнат в Перу в края на този месец. Сегасти заяви, че резултатите от третата фаза на клиничните проучвания на ваксината Sinopharm, проведени в Перу, показват ефективността на ваксината.
 
Според данните, публикувани от Министерството на здравеопазването на Перу, вчера в страната са обявени 2 166 нови случая. Общият брой на случаите се е увеличил до 1 037 350, а броят на хората, загубили живота си в борбата с коронавируса е 38 хиляди 335.
 
Източник: Китайско Международно Радио /Çin Uluslararası Radyosu/
Hibya Haber Ajansı