Министърът на здравеопазването Коджа направи изявление след заседанието на научния съвет.

Здравният министър на Република Турция д-р Фахреттин Коджа след заседанието на Комитета по науките, направи изявление за настоящата ситуация на пандемия и мерките, които трябва да бъдат предприети по време на Курбан байряма.

Министър на здравеопазването след заседанието на Комитета по наука Фахреттин Коджа направи изявление за настоящата ситуация в пандемията и мерките, които трябва да бъдат предприети по време на Курбан байряма.

Акцентите от речта на министър Коджа са следните:

- Няма някакви ограничение за празника. Просто предупреждаваме да предприемете нужните мерки. Да се отнасяме сериозно и отговорно по време на Курбан байряма, за да предотвратим появата на нова вълна и очите ни да не са на таблото за броя на новопоявилите се случаи.

- Твърди се, че степента на правилно определяне на нашите открития е 40 процента. Степента на коригиране на нашите открития е над 90 процента.

- Сега редовно ще споделяме критичния праг на пневмония при нашите пациенти.

- Всички знаем, че в света има очакване на вълната в предстоящия период. Знаем, че светът е в очакване, което може да доведе до различно, по-ефективно и интензивно болнично натоварване и увеличаване процентите на починалите, особено с въвеждането на инфланта и смесването и припокриването й.

- Нашият министър на образованието съобщи, че на 31-ви август образованието ще започне по този учебен календар, но компетентните органи работят в контакт, независимо дали това обучение ще бъде под формата на дистанционно, хибридно или смесено образование.

- (Ваксина) Ние сме в контакт с Китай и Русия. Отблизо следим развитието и сътрудничеството в това отношение.

- Член на Научния комитет Проф. Д-р Атеш Кара: "Ефектът от група А е по-висок. Тя е малко по-ниска в 0 кръвна група, но това не означава, че нищо не ми се случва, ако съм в 0 кръвна група."

- Ние знаем, че мутациите са налични, но не на ниво, което засяга вирулентността. Това не означава, че няма да има мутации, които да повлияят на вирулентността през следващите месеци.


Hibya Haber Ajansı