Бразилия, която поръча 100 милиона дози CoronaVac, започва ваксинация на 20 януари

Бразилският министър на здравеопазването Едуардо Пазуело обяви, че ще закупи 100 милиона дози от ваксината CoronaVac, разработена от китайската компания Sinovac.

Бразилският министър на здравеопазването Едуардо Пазуело обяви, че ще закупи 100 милиона дози от ваксината CoronaVac, разработена от китайската компания Sinovac. Здравният министър Едуардо Пазуело, заяви че базираният в Сан Пауло институт в Бутантан е постигнал споразумение със Sinovac за закупуване на ваксината Covid-19, на първо място- 46 милиона дози ваксинa, които ще бъдат доставени преди края на април, а останалите 54 милиона дози през годината.
 
Едуардо Пазуело подчерта, че всички ваксини от Института Бутантан са включени в националния проект за ваксинация и ще бъдат разпределени пропорционално и справедливо на държавите. Ваксинацията в Бразилия започва най-рано на 20-ти януари.
 
От друга страна, Бразилия, която също провежда проучванията от третата фаза на ваксината CoronaVac, обяви, че ваксината е 100% ефективна при умерени / тежки случаи на Covid-19 и 78% при леки случаи. С други думи, 78 на всеки 100 души, които са били ваксинирани, не са получили болестта, докато останалите 22 души са го прекарали леко и е обявено, че не са срещани случаи на хоспитализация.
 
Източник: Китайско Международно Радио /Çin Uluslararası Radyosu/